Advies

U bent een professional in de culturele sector en op zoek naar advies voor uw ondernemingsplan. U realiseert zich dat ook cultuur zakelijk verantwoord moet zijn, vooral als u funding partners zoekt. Maar uw focus ligt op een ander terrein. Dan is het prettig als u dit kan uitbesteden aan een betrokken professional. Een ervaren professional die u ondersteunt bij het opstellen van een ondernemingsplan voor uw culturele project.

Sponsoren verwachten een ondernemingsplan

We gaan er vanuit dat u creatieve plannen hebt die veel mensen zullen raken. Maar sponsoren en andere partners willen weten in welk cultureel avontuur u hen gaat betrekken. Zij willen weten wat u gaat doen, wie uw publiek is, hoe zij met uw project hun eigen en nieuw publiek kunnen bereiken en hoe ze met u samen kunnen werken; in natura of financieel. Het 5M-model helpt om uw meerwaarde te benoemen.

Advies voor ondernemingsplan culturele sector

Een ondernemingsplan voor de culturele sector is iets anders dan een ondernemingsplan voor de commerciële sector. Een cultureel ondernemer wil geen stapels papier. Een cultureel ondernemer zoekt de balans tussen artistiek beleid en commerciële exploitatie. Wendela Sandberg is thuis in deze wereld. Zij adviseert de culturele sector bij het opstellen en uitvoeren van een ondernemingsplan. Strategie en beleid, marketing- en interne communicatie en activatie van de sponsoring voor cultuur.

Matchmaker voor cultuur