Cultuurfinanciering

Zoekt u financiering voor uw cultuurproject? Bedenk dan wat u een sponsor te bieden heeft. Want iedereen die geld geeft, verwacht daar iets voor terug. Stap daarvoor uit de dagelijkse beslommeringen en ga een creatief proces in. Na zo’n drie brainstorm sessies met Wendela Sandberg blijkt dat u veel meer te bieden heeft dan u in eerste instantie verwacht.

Propositie formuleren

Sandberg; matchmaker voor cultuur
Wendela Sandberg koppelt het DNA van uw cultuurproject aan dat van een potentiële partner.
Schilderij van Gerrit van Honthorst ‘De koppelaarster’.

Het aanbod aan sponsoren formuleren we in de vorm van een passende propositie. Een propositie waar potentiële sponsoren zich in herkennen. Waar zij zich mee willen associëren en waarmee ze een stap dichter bij hun gewenste imago komen. Waar zij hun maatschappelijke betrokkenheid mee tonen. Een propositie waarmee zij een nieuwe doelgroep bereiken, waarmee ze een nieuw netwerk binnentreden. En bovenal een propositie die hen inspireert creatief naar hun eigen organisatie te kijken.

Fondsenwerving

Er zijn nog steeds fondsen voor cultuurprojecten, en er ontstaan ook weer nieuwe fondsen. Laten we inventariseren bij welke institutionele fondsen uw cultuurproject aansluit en een projectaanvraag indienen.

Particulieren

Steeds vaker raken ook particulieren betrokken bij fondsenwerving. En ook zij zullen zich afvragen in hoeverre het project een meerwaarde biedt: voor henzelf en voor hun sociale omgeving. Spreekt uw project een grote onbekende groep aan dan ontwikkelen we een crowdfunding campagne.  Als het relevant is kunnen we ook een legaten campagne ontwikkelen.

Culturele Manifestatie

U gaat een culturele manifestatie organiseren en bent op zoek naar financiering. Voorbeeldproject: Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa en Internationale Triënnale Apeldoorn 2008 voor tuin -en landschapsarchitectuur.

Onderwijs

U werkt bij een onderwijsinstelling voor culturele studies. Voorbeeldproject: Sacre13 voor ArtEZ.

Cultuur voor ouderen

U gaat culturele activiteiten voor ouderen organiseren.

Sandberg begeleidt de match tussen uw cultuurproject en potentiële partners. Ook doet zij het management, zodat u kunt focussen op het creatieve proces.

Fondsenwerving, Crowdfunding en co-creatie

In gesprek met u en uw doelgroepen ontwikkelen we originele samenwerkingsvormen.

 

Matchmaker voor cultuur