Ervaring culturele projecten

Boeiende culturele projecten uit heden en verleden

Wendela Sandberg is manager culturele projecten. Uiteraard is ieder project uniek. Ook uw project is uniek. Toch kunt u gebruik maken van de ervaring die Wendela de afgelopen 25 jaar opdeed bij andere projecten in kunst en cultuur, maatschappelijke doelen, het bedrijfsleven, de overheid, fondsen en onderwijs en wetenschap.

Meesterwerk in Concert

In juni 2014 richtte Sandberg met o.a. Jules van Hessen de Stichting Meesterwerk in Concert op. Vanaf januari 2016 verruilde ze de rol van voorzitter voor die van directeur. Missie van de Stichting is een breder publiek betrekken bij klassieke muziek. Daartoe organiseren ze concerten Maestro Jules Onthult  in o.a. TivoliVredenburg met Het Gelders Orkest . Ook het  Noord Nederlands Orkest en de Neue Philharmonie Westfalen zullen in 2016/2017 in de serie in Utrecht participeren.

Biografie

Sandberg studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente en twee jaar hobo aan het conservatorium in Enschede. Haar afstudeerscriptie schreef ze bij de Amsterdamse Kunstraad: ‘Kunstbestuur en Bestuurskunst’. Na haar studie werkte ze achtereenvolgens als coördinator bij DE Koffieconcerten, het Cristina Deutekom Concours, de Amsterdamse Bachsolisten en als algemeen directeur bij het Rotterdamse Philharmonisch Orkest.  Daarna als manager zakelijke markt bij Plan Nederland tot zij in 1997 haar eigen bedrijf oprichtte dat inmiddels de naam voert: Sandberg, Cultureel Ondernemen. Financiering van kunst en not for profit bedrijven houdt haar al bijna 30 jaar bezig.

Opdrachtgevers Wendela Sandberg

Nederlands Architectuur Instituut, Plan International, Memisa, Conny Jansen Danst, Yellow Fellow, Nederlands Danstheater, Straat van Sculpturen, International Film Festival Rotterdam, Museum Catharijneconvent Utrecht, Academia Vitae, Van Gogh Museum, Triënnale Apeldoorn 2008, Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad Europa,  2012 Jaar van de Historische Buitenplaatsen, ArtEZ.

Matchmaker voor cultuur